GIRL-CRUSH OP... ILLUSTRATOR ISABELLE FELIU

 

Eigen baas zijn is niet altijd makkelijk. Tegenvallers overwinnen, grote beslissingen nemen, gemotiveerd blijven, jezelf de tijd geven. In deze 'girl-crush' serie vragen we onze favoriete boss babes hoe ze het allemaal voor elkaar krijgen.

Als eerst: fab illustrator Isabelle Feliu.  

 

Mega-getalenteerde Frans-Canadese, half-Honduriaanse illustrator Isabelle Feliu creëert de meest dromerige, kleurrijke oorden vol super-stylish vrouwen. Door haar art prints wil je gelijk je favo jurk pakken en naar een verlaten palm-oase of droomhuizen-stad rennen. Isabelle viert vrijheid, vrouwelijkheid, inclusiviteit & body positivity op de meest perfecte manier, met boss babes op de mooiste plekken. Van Marrakech tot India en verder. Girl power wanderlust, het kan niet beter. En Isabelle is ook nog eens super lief. Dus we moesten haar wel spreken over reizen, haar inspiraties en de voordelen en uitdagingen van het runnen van je eigen bedrijf.

 
 

Isabelle Feliu meeting again art print

      
 

'IK DENK DAT HET OP LANGE TERMIJN BETER IS VOOR JE BEDRIJF OM JE TE CONCENTREREN OP WAT JE ECHT INSPIREERT'

   

Hi Isabelle! We zijn 'obsessed' met je art prints. Wat is je grootste inspiratie?

Dank je! Zoveel dingen! Ik probeer nu mijn werk persoonlijker te maken door me te concentreren op mijn gevoelens en stemmingen, maar mijn muzes veranderen continu en soms voel ik me meer geïnspireerd door dingen als reizen, architectuur, interieur en de natuur. 

 

Door jouw werk willen we gelijk onze koffer pakken en naar een verlaten palm-oase rennen. Wat zijn jouw favo bestemmingen?

Marrakech, Jaipur en ook Oman waren zo mooi en inspirerend! Maar ik heb niet echt een favoriete plek en ik kijk er altijd naar uit om iets nieuws te ontdekken. 

 

Waar zou je willen wonen als je overal ter wereld kon kiezen?

Als ik kon kiezen om ergens heen te verhuizen, zou ik denk ik teruggaan naar Montréal. Het is een beetje een saai antwoord, maar ik denk dat het uiteindelijk nergens zo fijn is als thuis, ook al haat ik de kou.

 

 

Isabelle Feliu aux escaliers art print

 

  

Je bent half Hondurees. Hoe heeft dat je werk beïnvloed?

Mijn reizen naar Honduras gaven me zoveel creativiteit, vooral toen ik een kind was. Het was altijd zo'n magische plek voor me waar ik het geweldig had met mijn neven en nichten. Ik denk dat ik nu vooral de magie van die tropische zomers mis. Het is nostalgie en ik denk dat dat in sommige van mijn prints zit.

  

Hoe ziet voor jou een werkdag eruit? Heb je een dagelijkse routine om gemotiveerd te blijven?

Ik probeer 's ochtends mails en administratieve dingen te doen. De zon komt in de winter in Oslo om 9 - 10 uur op en gaat om 3 uur 's middags onder, dus ik probeer in die uren te schilderen. Daarna doe ik weer wat administratie, werk ik aan mijn website of schets een beetje. Ik probeer 's avonds vrienden te zien of uit te gaan met mijn vriend, want het kan soms een beetje eenzaam zijn om vanuit huis te werken en het is belangrijk om in balans te blijven.

 

 

'MIJN REIZEN NAAR HONDURAS HEBBEN ME CREATIEVER GEMAAKT, HET WAS ALTIJD ZO'N MAGISCHE PLEK VOOR ME'

 

  

Wat is het beste en minst leuke aan het hebben van een eigen bedrijf?

Het beste is om je vrij te voelen; het is geweldig om projecten te kunnen kiezen waar ik aan wil werken, om te reizen wanneer ik daar zin in heb, om wakker te kunnen worden wanneer ik dat wil. Ik voel me ongelooflijk bevoorrecht en blij dat ik al die vrijheid heb, en ik probeer het niet als vanzelfsprekend te zien. Het minst leuke is de eenzaamheid en het isolement, de instabiliteit en de angst om in moeilijkere tijden te verliezen wat ik heb. En het is moeilijk om vrij te nemen. Ik denk op de één of andere manier altijd aan werk. Ik ben altijd al een nerveus persoon geweest, maar dit heeft een soort angst veroorzaakt die ik nog niet eerder heb gehad.

 

 

Illustrator Isabelle Feliu interview - Blog - Rogue

      

Isabelle Feliu wonderer on a couch art print

 

 

Hoe blijf je geïnspireerd?

Ik zie inspiratie als een zeer onbetrouwbare factor waar ik liever niet op reken. Soms voel ik me geïnspireerd en dat is geweldig, maar de meeste dagen krijgen mijn ideeën vorm terwijl ik werk.

   

Je art prints zijn zo kleurrijk. Is je huis ook zo?

Niet echt! Ik heb een rustigere smaak op het gebied van decoratie en kleding. Ik ben heel minimalistisch, met een paar statement pieces. Het leven in Scandinavië heeft echt invloed op mijn smaak qua interieur.

 
 

Illustrator Isabelle Feliu interview - Blog - Rogue

      
 

'IK WOU DAT IK ME EERDER HAD GEREALISEERD DAT IK NIET NAAR ANDERE MENSEN HOEF TE LUISTEREN OM EEN CARRIÈRE OP TE BOUWEN'

 

Heb je advies voor toekomstige boss babes waarvan je wou dat iemand het je verteld had voordat je begon?

Ik weet dat het niet altijd makkelijk is, maar het eerste wat je moet leren is om nee te zeggen. Er zijn zoveel dingen waar je nee tegen moet zeggen als je een eigen bedrijf begint; mensen vragen je om gratis te werken "voor exposure" of met korting. Vooral kennissen. Het is belangrijk om je energie te houden door beleefd af te slaan. Er zijn ook projecten die gewoon niet interessant voor je zijn, en hoewel het soms aanvoelt als een buitenaards concept om geld te weigeren, moet je het wel doen als je het je kunt veroorloven. Ik denk dat het voor je bedrijf op de lange termijn beter is om je te concentreren op wat je echt inspireert. Ik wou ook dat ik me eerder had gerealiseerd dat ik niet naar andere mensen hoefde te luisteren om een carrière op te bouwen. Wat voor mij werkt is om dingen op mijn manier in mijn eigen tempo te doen, ook al vertellen mensen me dat ik bepaalde projecten moet accepteren of dingen moet tekenen.

 

 

Isabelle Feliu floral girls art card - Rogue

 

 

En dan nu de laatste ronde: De bliksem ronde. 3, 2, 1... GO

GUILTY PLEASURE | Drama in het algemeen en Britse realityshows

3 DINGEN WAAR JE NIET ZONDER KAN | Schilderen, reizen en pasta

FAVO EIGEN KUNSTWERK | De nouvelles découvertes

CHILDHOOD DROOMBAAN | Ik zei vaak archeoloog, maar eerlijk gezegd had ik geen idee...

BESTE KLEINE GEWOONTE | Groente eten

GIRLBOSS MUSE | Garance Doré

 

  

 

Shop Isabelle Feliu art prints online - Rogue

  
Meer weten over girl-crush Isabelle? 
      

Illustrator Isabelle Feliu interview - Blog - Rogue