GIRL-CRUSH OP... ATELIER LABRO'S LISA

  

Eigen baas zijn is niet altijd makkelijk. Tegenvallers overwinnen, grote beslissingen nemen, gemotiveerd blijven, jezelf de tijd geven. In deze 'girl-crush' serie vragen we onze favoriete boss babes hoe ze het allemaal voor elkaar krijgen.

Vandaag: super-stylish founder van Atelier Labro, Lisa.

 

Mega-getalenteerde Lisa en haar liefde voor Italië, mooie materialen, klassieke vormen en vintage schatten zijn het hart van drop-dead gorgeous Atelier Labro. Zij en haar groeiende team zoeken alleen de beste materialen om duurzame, conscious, slow fashion sieraden met de hand te maken. En het is allemaal ook nog eens ongelooflijk mooi. Klinkt perfect, toch? Daarom moesten we wel met Lisa praten over haar Italiaanse roots, Atelier Labro game-plan en de voordelen en uitdagingen van het runnen van je eigen bedrijf.

  

 

Atelier Labro fiori necklace - conscious jewelry, slow fashion - Rogue

 

'IK GING MET MIJN MOEDER IN EEN FIAT 500 NAAR ITALIË OM MIJN EERSTE GROTE BESTELLING HANDGEMAAKTE TASSEN OP TE HALEN'

 

 

Ciao Lisa! We zijn zo verliefd op alles wat je maakt. Hoe is Atelier Labro ontstaan en wat maakt het zo bijzonder?

Tijdens één van mijn zomers in het noorden van Italië besloot ik om eindelijk echt de stap te zetten. Als student wist ik al dat ik een eigen bedrijf wilde. Ik wist alleen niet precies wat, of hoe. Na een paar jaar ervaring opgedaan te hebben voelde ik dat ik er klaar voor was en ging ik langs bij lokale Italiaanse sieraden-makers die me konden helpen mijn ideeën uit te werken. In dezelfde zomer plaatste ik mijn eerste grote bestelling van handgemaakte tassen. Een paar maanden later ging ik met mijn moeder naar Italië om ze in een Fiat 500 op te halen. Labro is anders dan anderen door de samenwerking met kleine ondernemers en het feit dat al mijn beslissingen worden genomen op basis van gevoel. Natuurlijk gebruik ik mijn hoofd, maar de meeste gevechten worden gewonnen op basis van wat ik voel. Ik geloof in het bundelen van krachten en in samen groeien. We maken geen grote voorraden maar limited edition stukken en vragen eerlijke prijzen. Stap voor stap groeit Labro en ik kan niet trotser zijn om aan nieuwe projecten te werken! 

 

Je moet ook super trots zijn! Waar komt je liefde voor Italië vandaan?

Niet alleen mijn tweede naam (Elisabeth), maar ook mijn liefde voor Italië is een erfenis van mijn moeder en oma. Vroeger was ik elke zomer met mijn familie in Italië. Ik ben daar opgegroeid; leerde zwemmen van mijn opa, wijn drinken bij lokale boeren van mijn vader en had ooit een Italiaans vriendje. Mijn liefde voor de lifestyle, taal en natuurlijk de mooie plekken had ik al heel vroeg. Het voelt als een voorrecht om mijn werk met mijn passie te kunnen combineren.

  

 

Atelier Labro jewelry - conscious jewelry, slow fashion - Rogue

Shop Atelier Labro jewelry online - conscious jewelry, slow fashion - Rogue

 

 

Klinkt magic. Over welke verborgen Italiaanse parels kun je ons vertellen als we beloven het niet verder te vertellen?

Ik ben het land zelf ook nog aan het ontdekken en ik moet zeggen dat ik tot nu toe elke regio geweldig vind. Zorg er gewoon voor dat je de lokale pareltjes bezoekt, lokale specialiteiten eet en lokale wijnen drinkt. Mijn favoriete stedentrip is zeker Florence of 'Firenze'. Minder toeristisch dan Rome en zo romantisch. Mijn nummer één regio is de regio waar ik vroeger mijn zomers doorbracht: 'Lago di Garda'. Onderschat vanwege het overweldigende toerisme, maar ga in het laagseizoen, bezoek de markten, eet een 'brioche con crema' als ontbijt en neem een frisse duik in het meer. Happiness is here my dear. 

 

We willen echt gelijk in dat meer springen. Hoe ziet een werkdag er voor jou uit? Heb je een dagelijkse routine?

Één van mijn doelen voor 2020 is het krijgen van wat routine in mijn dagelijks leven. Op dit moment doe ik gewoon wat er gedaan moet worden, maar het loopt door elkaar heen. Ik probeer een 'administratiedag' of 'een content dag' te maken, maar uiteindelijk leef ik voor Labro en kan ik niet altijd een 'creatieve dag' hebben omdat creatieve ideeën komen en gaan. Nieuwe ideeën en collecties ontstaan tijdens reizen, een work-out of als ik bij vrienden ben. Als ik de uren tel, werk ik waarschijnlijk veel meer dan ik zou moeten, maar mijn gedachten gaan maar door. Ik denk dat ik er gewoon voor moet zorgen dat ik rond etenstijd mijn telefoon, instagram en mail laat vallen en tijd doorbreng met vrienden en familie. Dat is wat de Italianen zouden doen, toch?

 

 

'GA IN HET LAAGSEIZOEN, EET EEN 'BRIOCHE CON CREMA' + NEEM EEN FRISSE DUIK IN HET MEER. HAPPINESS IS HERE, MY DEAR'

  

Wat is het beste en minst leuke aan het hebben van een eigen bedrijf?

Ik vind het moeilijk om iets slechts te noemen, maar het is minder fijn om hard te werken zonder geld te verdienen omdat ik mijn bedrijf wil laten groeien. De onzekerheid over of ik ooit een hypotheek kan krijgen. Maar ik denk zeker dat dat gaat lukken, anders was ik niet met Labro begonnen. Het mooiste is dat ik mijn dromen kan volgen. En ik heb zoveel gave ondernemers en creatievelingen ontmoet. Ik kan niet wachten om onze 'Labro famiglia' te laten groeien.

 

 

Atelier Labro jewelry - conscious jewelry, slow fashion - Rogue

  

Wij zijn zo blij dat we bij je famiglia horen. Je bent super stylish. Wie is je ultieme fashion-muse?

Oh nee, ik wil geen vervelende cliché zijn maar ik heb niet één muze tegelijk. Ik word geïnspireerd door sterke vrouwen. Op Pinterest zoek ik vooral naar 'streetstyle' en ik hou van de moderne casual stijl van Leandra Medine & Freja Weywer. Ik denk dat ik gewoon veel op instagram en Pinterest zit en geïnspireerd ben door elke outfit die ik leuk vind. Dichterbij zijn mijn moeder en oma: Ze hebben me geleerd om altijd te zoeken naar klassieke vormen, kleuren en mooie materialen.

 

'IK GELOOF IN KRACHTEN BUNDELEN EN SAMEN GROEIEN. IK ZOEK ALTIJD NAAR IEMANDS STERKE PUNTEN'

 

Atelier Labro fiori jewelry - conscious jewelry, slow fashion - Rogue

  

Mama heeft altijd gelijk haha. Wat is het beste advies dat iemand je ooit heeft gegeven?

Mijn moeder vertelde me dat je altijd moet zoeken naar iemands sterke kanten. Belangrijk met vrienden maar ook met collega's en het is precies wat ik probeer te doen in mijn samenwerkingen met kleine ondernemers. 

 

Je gaat zo snel. Wat voor mooie plannen heb je voor Atelier Labro?

Op dit moment ben ik vooral bezig de Labro familie uit te breiden en ervoor te zorgen dat we onze processen verbeteren. We hebben bijvoorbeeld net composteerbare en recyclebare verpakkingen, fietskoeriers en 'groenere' opties. Mijn ultieme droom is nu een weekend pop-up store in één van de grootste steden van Italië. 

 

Dat zou zo gaaf zijn. Heb je advies voor toekomstige boss babes waarvan je wou dat iemand het je verteld had voordat je begon?

Doe gewoon waar je zin in hebt en kijk niet te veel naar concurrenten of soortgelijke ondernemers. Volg je eigen weg, maak je eigen beslissingen en hou er altijd rekening mee dat er maar één van jou is: Dat is je 'unique selling point'!

 

 

Atelier Labro fiori jewelry - conscious jewelry, slow fashion - Rogue

        

Atelier Labro fiori jewelry - conscious jewelry, slow fashion - Rogue

  

En dan nu de laatste ronde: De bliksem ronde. 3, 2, 1... GO

GUILTY PLEASURE | Amerikaanse dramaseries op Netflix. Ik hou van fiori kettingen maken terwijl ik series kijk

3 DINGEN WAAR JE NIET ZONDER KAN | Vriendje, familie, vrienden

FAVO ATELIER LABRO PAREL | De Maria coin ring in 14k goud of zilver. Ik heb de munt ooit uit één van mijn favoriete kerken aan het 'Lago di Garda' gehaald. Hij was van slechte kwaliteit en verkleurde snel, maar nu heb ik er één die altijd mooi blijft en ik kan delen

BESTE KLEINE GEWOONTE | Af en toe iets lekkers eten :)

CHILDHOOD DROOMBAAN | Ondernemer

FAVO VINTAGE FIND EVER-EVER | Ik heb ooit een donkerblauwe vintage Yves Saint Laurent jas gekocht in Parijs...

FAVO GIRLBOSS BUSINESS | Boss babes die hun eigen pad volgen, ik hou van ze allemaal!

 

 

 

Shop Atelier Labro jewelry online - conscious jewelry, slow fashion - Rogue

 
Meer weten over girl-crush Lisa?
 

Interview Atelier Labro founder Lisa